Dit jaar ben ik begonnen met een keto-detox. Het ketogeen dieet, met als doel: detoxen van suikers, ongezonde bacteriën in de mond en de darmen.. Hiernaast heeft het zooooveel voordelen. Tot nu toe ben ik fan.. Maar hierover later een blog voor jullie!
Met healthy keto is het doel om de koolhydraten zo laag mogelijk te houden. En veel groenten, gezonde vetten en een normale hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen..
Je snapt natuurlijk wel dat er dan wel wat dingen gaan zijn die je mist! Daarom ben ik gaan nadenken over wat nu lekker zou zijn.. en ik ben op dit geweldige recept gekomen.. 🙂
Met de tijd went het echt dat je de smaak zoet niet meer binnen krijgt. Maar ik kan me voorstellen dat als jij net begint met dit soort suikervrije dingen eten, dat het dan nog wel zo kan zijn dat het ineens heel bitter kan smaken.. pure cacao!
Daarom heb ik ook wat stevia druppels als optie erbij gezet in het recept. Je zou met de tijd steeds een druppeltje minder kunnen nemen, totdat je het helemaal lekker vindt met alleen wat zeezout!
Als je geen ketogeen dieet volgt.. kun je natuurlijk een ander alternatief voor de stevia gebruiken, zoals: wat honing of een dadeltje.
Ze zijn super makkelijk te maken… Laat je me in de comments weten hoe je ze vindt? X
Recept: Keto chocola
Benodigdheden:
- een siliconen ijsklontjes vorm (ik heb die voor XL ijsklontjes)
Ingrediënten:
- 40 gram ongeraffineerde kokosolie
- een snufje zout (ik doe zelf 1/4 theelepel.. ik houd van zout!)
- 20 gram biologische rauwe cacaopoeder
- 50 gram gemengde noten
- lijnzaadjes
- Optioneel: 4 druppels niet-bittere stevia
Werkwijze
- Zet de steelpan met warm water op het vuur.
- Neem een schaaltje en weeg daar de kokosolie in af.
- Leg het schaaltje in het kokende water. Dit is Au Bain Marie*. Zowel de kokosolie als de cacaopoeder blijven zo rauw en behouden de optimale hoeveelheid voedingsstoffen.
- Als de kokosolie eenmaal gesmolten is, kun je hier de cacaopoeder en het zeezout aan toevoegen. Roer dit goed door elkaar, totdat alles goed vermengd is en je een soort chocoladesaus hebt.
- Neem de siliconen vorm en verdeel per vakje (ik had 6 vakjes) ongeveer 1 eetlepel chocoladesaus.
- Leg in elk vakje wat nootjes.
- Giet het overige van de chocoladesaus in de bakjes, zodat de nootjes goed in de cacao terecht komen.
- Top af met lijnzaad.
- Zet even in de vriezer, totdat het gehard is..
- En je bent klaar om te genieten.
*Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van voedsel tot tegen het kookpunt. Het water zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C. Als deze uitleg niet helemaal duidelijk is, typ ‘Au bain marie’ dan even in op Google, dan zie je plaatjes van hoe je dit kunt doen.