Deze amandelboter snoep reepjes zijn vrijwel helemaal raw en supersnel te maken. Uiteraard suikervrij, glutenvrij en vegan.

Ingrediënten:

  • 150 gram dadels ontpit
  • 75 gram amandelen
  • 2 rijpe bananen
  • 10 grote theelepels Amandelboter
  • 5 theelepels cacao
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 mespuntjes roze Himalayazout

Bereidingswijze
1. voor de bodem: was de dadels goed schoon. Doe deze vervolgens in de blender met de amandelen. Mix de ingrediënten zo fijn mogelijk samen.
2. Leg een stuk bakpapier neer en verdeel de bodem in 10 gelijke balletjes. Maak van elk balletje een rechthoekje (de vorm van een snoepreepje)
3. Pel de bananen en snijd deze in de lengte door in 4 plakken. Verdeel deze vervolgens over de bodempjes van de snoepreepjes.
4. Pak voor elke reep een grote theelepel amandelboter en verveel deze over het reepje, bovenop het stukje banaan.
5. Smelt de kokosolie in een pannetje en mix de cacao hier doorheen en voeg de mespuntjes roze Himalayazout toe.
6. Giet over elke reep wat van de chocoladesaus.
7. Zet de snoepreepjes in de koelkast, zodat de kokosolie weer stolt, zodat de chocoladelaag hard wordt.