In de lente en begin zomer groeien er vol op planten in de natuur die ontgiftend werken op de lever en nieren. Dit zijn o.a. brandnetels. Perfect om te detoxen!
Ingrediƫnten:
- 100 gram brandneteltoppen (6 bovenste blaadjes)
- 200 gram spinazie
- 1 courgette
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter water
- peper
- 2 biologische bouillonblokjes
- 1 grote theelepel rozemarijn
- 1 theelepel dragon
- een blokje Biologische roomboter
Bereiding:
1. Was de brandneteltoppen goed in koud water (gebruik plastic handschoentjes).
2. Snijd de brandneteltoppen, spinazie, courgette, uien en knoflook fijn.
3. Doe de groenten in de pan en zet deze aan de kook met 1 liter (bron)water en de 2 biologische bouillonblokjes.
4. Voeg de kruiden en de biologische gras-/roomboter toe aan het geheel.
5. Kook de groenten ca. 15-20 min.
6. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
Enjoy!