Let niet op de foto dit bij dit blogbericht zit.. De foto van de pizza was niet zo mooi gelukt. Maar de smaak is wel echt heel goed, daarom deel ik het alsnog.

Het recept is echt té lekker, glutenvrij en vegan. Beter kan het niet en daarom heb ik deze pizza afgelopen week al 2 keer gegeten!
Dit recept is voor 2 pizza’s.

Ingrediënten:

  • 6 grote theelepels* chiazaad
  • 18 grote theelepels water
  • 1 bloemkool van ongeveer 500 gram
  • 2 grote handen vol bladspinazie
  • 120 gram boekweit
  • 1 schuit olijfolie
  • 2 grote theelepels Biologische (vegan) pesto (bijvoorbeeld van het merk Bio+)
  • Italiaanse kruidenmix
  • paprikapoeder
  • een beetje roze Himalayazout

*Grote theelepels, omdat je kleine en grote theelepels hebt.. ik gebruik hiervoor een grote theelepel.

Topping (bijvoorbeeld):

  • Een klein blikje tomatenpuree
  • (Vegan) kaas
  • Champignons
  • Rucola

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het chiazaad samen met de 18 theelepels water in een kommetje en laat staan totdat het dik wordt.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes.
  4. Doe de bloemkool in een keukenmachine totdat het fijn meel wordt en voeg later ook de spinazie toe, totdat het fijn vermalen is.
  5. Pak een mengkom en doe hierin alle ingrediënten van de lijst en kneed deze samen. Verdeel het deel vervolgens in 2 delen.
  6. Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op om hier vervolgens het deeg op te vormen.
  7. Vorm het deeg in pizzavorm en bak de pizzabodem voor, voordat je deze gaat beleggen, voor ongeveer 10 minuten.
  8. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg deze met bijvoorbeeld: tomatenpuree, vegan strooikaas en champignons.
  9. Bak de pizza vervolgens nog 10 minuten in de oven.
  10. Gebruik als topping bijvoorbeeld rucola en eet smakelijk!